Intervalstegning af en culottesteg.
En god culottesteg
4-5 fed hvidløg
Rigeligt med salt
Først fjernes senerne fra bagsiden.
Herefter ridses oversiden af culotten. Lav et ternet mønster og skær ikke helt ned til kødet. Hvis du har en meget skarp kniv, kan du nøjes med at trække den hen over overfladen uden at trykke.
Hvidløg og salt fordeles jævnt på culotten og den stilles i et ovnfast fad.
Der må ikke hældes vædske ved stegen.Her er en oversigt over intervaller, der passer til vægten af din culotte:
Sådan gør du:
• Varm ovnen til 180 grader og stil culotten ind (1. interval).
• Tag culotten ud og lad den stå utildækket (2. interval).
• Stil culotten tilbage i ovnen (3. interval).
• Tag culotten ud og lad den stå utildækket (4. interval).
• Sæt stegetermometeret i stegen så spidsen af nålen er i midten af kødet.
• Stil culotten ind i oven igen og tag den ud når stegetermometret siger 56-57 grader – hverken mere eller mindre.
• Pak culotten ind i mindst 3 lag stanniol, hæld væsken fra det ovnfaste fad ud (gemmes evt. til sovsen) og stil pakken tilbage i fadet.
• Lad culotten hvile i 45 minutter inden du skærer den ud. (Det var ikke en skrivefejl – der er faktisk tale om femogfyrre minutter). Nu kan du skære kødet ud.
Vigtigt: Husk altid at starte med at skære fra den spidse ende af culotten. Når du er knap halvvejs inde i stegen skal du begynde at skære på den anden led.